IBPS Important questions -Bank Headquarters

9 comments:
Nationalised Banks and their Headquarters for Bank Exams like Bank clerk, Bank Po and IBPS


1. Headquarters of Union Bank of India =>> Mumbai


2. Headquarters of Bank of India =>> Mumbai


3. Headquarters of Central Bank of India =>> Mumbai


4. Headquarters of Dena Bank =>> Mumbai


5. Headquarters of Allahabad Bank =>> Kolkata


6. Headquarters of Indian Overseas Bank =>> Chennai


7. Headquarters of Indian Bank =>> Chennai


8. Headquarters of Vijaya Bank =>> Bangalore


9. Headquarters of Punjab National Bank =>> New Delhi


10. Headquarters of Oriental Bank of Commerce =>> New Delhi


* 11. Headquarters of Punjab and Sind Bank =>> New Delhi


* 12. Headquarters of Bank of Baroda  =>> Vadodhara


* 13. Headquarters of State bank of India =>>Mumbai


* 14.  Headquarters of Andhara Bank  =>> Hyderabad


* 15. Headquarters of Syndicate Bank  =>> Manipal, Karnataka


* 16. Headquarters of Corporation Bank  =>> Mangalore


* 17. Headquarters of Canara Bank  =>> Bangalore

*18. ICICI bank headquarters =>> Mumbai

*19. Hdfc bank headquarter=> Mumbai

20. Dhanlaxmi bank headquarter=>Thrissur,kerala


 * newly updated


Previously asked bank exam General knowledge questions

Did you know who started Ryotwari ?

Higher Secondary Lab Assistant exam GK Questions - Kerala PSC

No comments:

Kerala PSC Higher Secondary Lab Assistant exam Recently asked GK Questions(exam held on 15/9/2018)

1.What is the study of diseases called?
Answer: pathology

2. Niti aayog was formed on?
Answer: 2015 january 1

3. Which day is celebrated as Human rights day?
Answer:  December 10

4. Ajanta Caves related to which religion?
Answer: Buddhist

5. Name the country with longest national anthem ?
answer: Greece

6. Only Asian country through which equator passes ?
Answer: Indonesia

7.Which is the first planned city in india?
Answer:  chandigarh

8. Which day is celebrated as World Water day?
Answer: March 22

Simple gk and current affairs questions for psc exams

26 comments:
Selected simple gk and current affairs from online gk. 


World AIDS day is celebrated on?
Answer: December 1

What is the full form for AIDS?
Answer: Acquired Immuno Deficiency Syndrome

What is the full form for HIV?
Answer: Human Immunodeficiency Virus

What is the expansion for ELISA Test?
Answer: enzyme-linked immuno sorbent assay 



More Simple Questions

1. who is the current loksabha speaker ?
ans: Sumitra Mahajan

2. Who is the  Deputy Chairman of the Rajya Sabha?
ans:  Harivansh Narayan Singh

 3. who is the current rajya sabha chairman ?
ans: Venkaiah Naidu

 4. america is in which part of the world?
 Ans: in Northern hemisphere

5.how many members are in European union?
ans: 28 members

6. Who became the first player to win four successive ballon d'or awards ?
Answer: Lionel Messi

7. how many member in IMF.?
Answer: 189 Members

8. Who is known as the father of Indian Cricket ?
Answer: Renjith Singh

9. 2018 republic day guest
Answer: Asean leaders

10. name of protein in milk
Answer: casein

 11.Which element has no nutron?
Answer: Hydrogen

 12. Kalinga Prize is related to ___?
Answer: Popularization of Science

13.silent valley biosphere is in
Answer: palakad,kerala

14. Zindagi Ka Karvan' book is an autobiography of
Answer: Former prime minister chandrasekhar

15. which is the biggest land locked country in the world??
Answer: Kazakhstan

16.who is the president of world bank?
Answer: Dr. Jim Yong Kim

17.present us secretary of state?
Answer: Mike Pompeo

18.present chairman of ISRO
Answer: Kailasavadivoo Sivan

19. first lady chief information officer?
Answer: deepak sandhu


20. Newly appointed RBI Governor?
Answer: Urjit Patel

Updated Important Simple GK Questions



21.UN Observes Malala day on? [SET(state eligibility test) 2018 question]
Answer: July 12 


22.India's first organic state?
Answer: Sikkim

23. Venue for 2022 Winter Olympics?
Answer: Beijing(China) 

 

24. Sudden Fall in Barometric reading is the indication of ?
Answer: Heavy Rain

25. Moon is also known as?
Answer: Fossil planet

 
26. Which Ocean has the longest coastline?
answer: Atlantic Ocean

27. Which is the longest river bridge in India?
Answer: Mahatma Gandhi sethu, Patna


View more simple current affairs questions

http://importantquestionsabout.blogspot.com/2018/01/current-affairs-2018-questions.html

Latest gk  updates are represented with *

Police Constable Previous GK Questions 2018

No comments:
Gk questions from PSC Lecturer exams, Police constable exams  and related questions

1. Light year is the unit of?
Answer: Distance

2. What is the name of Eighth Continent ?
Answer: Zealandia(submerged under water)

3. First musicians who won Nobel prize in literature?
Answer: Bob Dylan(2016)

4. What is color of Olympics Flag?
answer: white

5. Olympic flag was designed by ?
answer:  Pierre de Coubertin


6. Who is known as father of Olympics?
answer:  Pierre de Coubertin(He is known as the Founder of  International Olympic Committee)

7. What is the Nationality of Pierre de Coubertin?
answer: France

8. Who was the first president of International Olympic Comitee?
Answer: Demetrius Vikelas

9. What is the color of United Nations flag?Answer: blue

10.  Who is the designer of UN flag?
Answer: Donal Mclaughlin 

*11.The first stock exchange was setup in?
Answer: Mumbai

*12. FDI stands for ?
answer: Foreign Direct Investment

*13. Which is the regulatory authority in the field of Capital market?
answer: SEBI


More Gk Questions related to Olympics



World's famous Fathers: Gk questions questions for railway exams

13 comments:

Gk Questions  related to "Father of"  is common in Railway exams. Lists here some for your reference 

 

1. Father of cloning = Ian Wilmut

2. Father of Printing = Guttenberg

3. Father of history = Herodotus

4. Father of economics = Adam Smith

5. Father of Socialism = Robert Owen

6. Father of Sociology = Augustus Comte

*7. Father of Scientific Socialism = Karl Marx

8. Father of Co-operation = Robert Owen

9. Father of English Poetry = Geoffrey Chaucer

10. Father of Essay = Montaigne

11. Father of Renaissance = Petrarch

12. Father of Reformation = Martin Luther King

13. Father of Genetics = Gregor Mendel

14. Father of Modern Cartoon = William Hogarth

15. Father of Psychology = Sigmund Freud

16. Father of Greek Democracy = Clesthenes

17. Father of Nuclear Physics = Rutherford

18. Father of Modern Tourism = Thomas Cook

19. Father of Green Revolution = Norman Borlaug

20. Father of Jurisprudence = John Locke

21.Father of Science = Galileo Galilei

22. Father of psychology =  Wilhelm Wundt

23. Father of computer = Charles Babbage

24. Father of computer science = Alan Turing

25. Father of internet = Vint Cerf

26. Father of genetics = Gregor Mendel

*27. Father of super computer = Seymour Cray

*28. Father of modern medicine = Hippocrates

*29. Father of homeopathy = Samuel Hahnemann

*30. Father of Indian constitution = Ambedkar

*31. Father of Indian unrest = Bal Gangadhar Tilak

*32. Father of Indian budget  = Mahalnobis

*33. Father of Indian cinema = Dadasaheb Phalke

*34. Father of Indian ecology = Ramdeo Misra


Find more Gk Questions

* newly updated- 13-9-2018
Did you know who is the creator of Batman ?