Custom Search
Review us on facebook

General knowledge questions UNO

Important General knowledge questions about United Nations Organization



1. When did UN charter signed ?
Answer: 1945 June 26


2. Who coined the name United Nations Organization ?
answer: Franklin D. Roosevelt


3. Who signed UN charter for India ?
Answer: Ramaswami Mudaliar


4. Where is the head quarters of UN ?
answer: New York


5. When UNO came into existence ?
Answer: 1945 October 24


6. UN day is observed on ?
answer: October 24


7. What is the total number of member countries in United Nations Organization ?
Answer:  193 (last one = South Sudan)


8. Where is United Nations University situated ?
answer: Tokyo


9. Where is United Nations Peace University situated ?
Answer: Costa Rica


10. How many languages are recognized by UN ?
answer: 6


11. When did the Universal Declaration of Human Rights adopted by UN general Assemby ?
Answer: December 10, 1948


12. Human Rights day observed on ?
Answer: December 10


* 13. Which day is declared as Malala Day by United Nations ?
Answer: July 12


Did you know which is the first state to eradicate Malaria in India ?


4 comments:

  1. what r the six recognised languages?

    ReplyDelete
  2. English, french, chinese, arabic, spanish, russian are d six languages .

    Languages used for day to day operation of uno?
    Ans: english and french

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study