Custom Search

Latest Current affairs 2018 : New Vietnam president


2018 current affairs bits and GK Questions for Railway psc, upsc, ssc, bank and Postal exams
last updated on 16/11/2018
  
Who is the Recently Appointed Vietnam president?
Answer: Nguyen Phu Trọng

Who is the Recently Elected president of Brazil?
Answer: Jair Bolsonaro

Which is the tallest statue in the world  ?
answer: Statue of Unity(Recently inaugurated by Prime minister Narendra modi , located at Gujarat)

Who is the winner of Miss earth 2018?

answer: Nguyen Phuong Khanh of Vietnam

India's first National rail and transportation University will be set up at?answer: vadodara

Who is the winner of 2018 Man booker prize ?
Answer: Anna Burns for her Novel "Milkman" 

Who is the new chairman of National Scheduled Tribes Commission?Answer: Nandakumar sai
 



2018 Nobel prize winners



The Nobel prize for peace is awarded by ?
Answer: The Norwegian Nobel Committee


Who are the winner of 2018 Nobel Peace Prize ?
Answer:  Dennis Mukwege and Nadia Murad

Who are the winner of 2018 Nobel for Economics?
Answer: William D. Nordhaus and Paul M. Romer

2018 chemistry Nobel prize winner?
Answer: Frances H. Arnold , George P. Smith and Sir Gregory P. Winter


2018 Physics Nobel prize winner?
Answer: Arthur Ashkin,Gerard mourou and Donna Strickland

2018 chemistry nobel prize winner?
Answer: Frances H. Arnold, George P. Smith and Gregory P. Winter

Winner of 2018Nobel Prize in Physiology or Medicine ?
Answer: James P. Allison and Tasuku Honjo
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2018 Appointments to key positions

1.Who is the present Chinese  president ?
answer: Xi jinping

2. who is  the new president of cuba?
Answer:Miguel Díaz-Canel

3. Who is the new chairman of ISRO(Indian space research organisation)?
Answer: K. Sivan 

4. Who is the chief election commissioner of India(CEC) ?
Answer: Om Prakash Rawat


5. Who is the new prime minister of Pakistan?
answer: Imran khan

6.Who is the Recently appointed chief justice of Supreme court?
Answer: Ranjan Gogoi (Take Charge On 2018 Oct 3)

7.Who is the Newly elected president of Russia?
Answer: Vladimir putin

8. Who is the Recently elected Pakistan President?
Answer: Arif Alvi  

9.Who is the Present National Commission for Woman, Chairperson ?
Answer: Rekha sharma


 Sports Events Related Current affairs 2018



1. Who is the winner of 2018 Fifa worldcup ?

answer: France


2.Who is the winner of 2018 Fifa worldcup Golden boot ?
answer:  Harry Kane (England)


3. Who is the winner of 2018 Fifa worldcup Golden ball ?
Answer: Luka Modric (croatia)

4.Where was the venue for  Fifa worldcup 2018?

Answer: Russia

5.what's the mascot of 2018 Fifa worldcup?
Answer:Zabivaka(wolf)


6. Who is the winner of german grand prix 2018?
answer: marc marquez

7. where is the venue for 2018 Asian games ?
Answer: Jakarta-Palembang(Indonesia) 

8. What is the motto of 2018 Asian games?
Answer: Energy of Asia

9. What is the mascot of 2018 Asian games?
Answer: Bhin Bhin, Kaka, and Atung

10. Who won santhosh trophy 2018?
Answer: kerala 

11. Saff cup is associated with which sports item?
Answer: Football

12.who is the winner of under 19 cricket world cup? 
Answer:India

13.Which country won 2018 hopman cup?
Answer: Switzerland

14.Where is the 21st commonwealth games venue?
Answer: gold coast,Australia


14.what is the motto of  2018 commonwealth games
answer: Share the Dream

16.What is the
mascot of 2018 commonwealth games
Answer: Borobi


17. Where is the venue for 2018 saff cup(South asian football federation )?
Answer: Bangladesh

18. Which country won 2018 saff  cup?
Answer: Maldives

19.Which team won sultan azlan shah cup 2018 ?
Answer: Australia

20.Where was the venue for sultan azlan shah cup 2018?
Answer: Beijing(China)

21.Who is the winner of 2018 Asia cup cricket tournament?
Answer: India

22.Where is the venue for 2018 Asia cup cricket tournament?
Answer: UAE

23.First Indian women to win a gold medal in a world track event?
Answer: Hima das

24. 2018 Rajiv Gandhi Khel Ratna award winner
Answer: Virat Kohli, Saikhom Mirabai Chanu



2018 Grand slam winners

1. Who is the winner of 2018 US Open women's titles  ?
Answer: Naomi Osaka (Japan)

2. Who is the winner of 2018 US Open men's titles  ?
Answer: Novak Djokovic

3.Who is the Winner of Australian Open 2018 men's title
 answer:Roger Federer

4.who is the Winner of Australian Open 2018 women's title
answer: Caroline Wozniacki

5. Who is the winner of 2018 french open men's title ?
answer:Rafel nadal

6.Who is the winner of 2018 french open women's title?
answer: Simona Halep

7.Who is the winner of 2018 Wimbledon Men's title ?
answer: Novak Djokovic

8.Who is the winner of 2018 Wimbledon Women's title ?
answer: Angelique Kerber

2018 current affairs and gk


Current affairs related to 2018 Prize Winners

1. Name the Indian who won 2018 Fields medel?
Answer: Akshay  venkatesh

2. Who is the winner of 2018 Man Booker International Prize ?
Answer: Olga Tokarczuk and Jennifer Croft
3. Who is the winner of 2018 miss India ?
Answer: Anukreethy Vas

4. who is the winner of 2017 Dadasaheb  phalke award?
answer:Vinod khanna
phalkhe award 2017
vinod khanna

 Miscellaneous Current affairs 2018

1. Which organisation won UN's champions of earth  prize?
answer: Cochin international airport LTD(cial)

2. where is the venue for 2019 cricket worldcup ?
answer:England 

3. where is the venue for 2020 Olympics ?
answer:Tokyo

4. where is the venue for 10th BRICS summit?
answer: South africa

5. who is the chairman of 14th finance commission chairman?
answer: y v reddy

6. Who won the Best actress in National Film awards 2018?
Answer: Sreedevi
 
7. Which country was hit by jebi storm?
Answer: Japan

8. where is the venue for men's hockey world cup 2018?
Answer :Bhubaneswar(India)

9. where is the first floating nuclear power plant situated?
Answer: Russia

10. who is the present railway minister of india ?
Answer: Piyush goyal

11.Kishanganga Hydroelectric Plant is located at which state?
Answer: Jammu& Kashmir

12. UN International year of indigenous languages?
Answer:2019

13.Which country  introduced currency "Petro"?
Answer: Venezuela 

14. which country was affected by florence storm?
Answer: United sates of America 

15. Which country was hit by storm called Mangkhut ?
Answer: philippines 

16. Recently elected Maldives president?
Answer: Ibrahim solih

17. 2019 Fifa under 20 world cup will be held in?
Answer: Poland  

18. where was the venue for 2018 FIFA Under 20 Women's World Cup ?
Answer: France

19. who is the newly appointed Solicitor General ?
Answer: Tushar Mehta



Important current affairs, gk questions , General awarenes questions for all competitive exams

View more Simple current affairs 2018

https://importantquestionsabout.blogspot.com/2018/10/2018-computer-gk-repeated-questions-and.html

9 comments:

  1. who is the defence minister of india ?
    answer:nirmala seetharaman

    who is the present law minister?
    answer: ravi shankar presad

    ReplyDelete
  2. Good information for all competative exams .
    Thank you

    ReplyDelete
  3. who is the present railway minister?Piyush Goyal

    ReplyDelete
  4. Please add more questions on current affairs 2018

    ReplyDelete
  5. Alta vista is a ?
    Ans:search engine

    ReplyDelete
  6. Who is the youngest nobel prize winner?
    Malala Yousafzai

    ReplyDelete
  7. what is the mascot of 2018 Men's Hockey world cup?
    Answer: OLLY

    ReplyDelete

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...