Showing posts with label SBI. Show all posts
Showing posts with label SBI. Show all posts

General knowledge questions for bank exams

14 comments:

Important General knowledge questions about State Bank Of India 

Previously asked gk questions about SBI for IBPS and Bank clerk exams


1. Which is the Biggest public bank in India ?
Answer: SBI


2. What was the old name of State Bank Of India ?
Answer:  Imperial Bank of India

2a. At which year Imperial bank was renamed as State Bank of India?
Answer: 30 April 1955

2b.  Imperial bank was formed at which year?
Answer: 27 January 1921

3. Which bank has the most branches in India ?
Answer: SBI


4. Which Committee recommended the formation of State Bank of India ?
Answer: Gorwala committee


5. Where is the headquarters of SBI ?
Answer:  Mumbai


6. Which is the biggest commercial bank in India ?
Answer:  State Bank of India





Did you know which is the first Indian bank to Introduce internet banking ?

Latest General Awareness Questions 2012 : Current Affairs RRB

24 comments:

Important and Expecting General Awareness ( Current Affairs ) question for RRB,
General Awareness question ( Current Affairs ) for SBI clerk and Postal Assistant exam, 2012


1. What is the new name of Big Ben tower in London ?
Answer: Elizabeth tower


2. Who is the new President of All Indian Tennis Association ?
Answer: Anil Khanna


3. Who is the new President of Egypt ?
Answer: Muhammad Murzi


4. Which country will host the 2016 Euro Cup?
Answer: France


5. Who won the Golden Boot in 2012 Euro Cup ?
Answer: Fernando Torres (Spain)


6. Who is elected as Best player of 2012 Euro cup ?
Answer: Andres Iniesta


7. Who is the new president of Mexico ?
Answer: Enrique Pena Nieto


8. Who is the new prime minister of Greece ?
Answer: Antonis Samaras


9. Who is the first amputee to compete in Olympics ?
Answer: Oscar Pistorius


10. Who is appointed as new President of World Bank on 16th April 2012 ?
Answer: Jim Yong Kim


11. Who is crowned as Miss India 2012 ?
Answer: Vanya Mishra


12. Who is crowned as Miss World 2012 ?
Answer: Yu Wenxia (China)
Miss world 2012 china













13. Who won the 73 rd PGA Tour title 2012 ?
Answer: Tiger Woods


14. Who is the First woman Space traveler of China ?
Answer: Liu Yung


15. Which Indian Won the Ramon Magsaysay Award ?
Answer: Kulendei Francis


16. Who is newly appointed as UN Special Envoy for Syria replacing Kofi Annan ?
Answer: Lakhdar Brahmini 


 17. Who is the present President of Pakistan ?
Answer: Asif Ali Zardar

18. Who is the present Prime Minister of Pakistan ?
Answer: Raja Pervaiz Asharaf


19. Who is the present President of Nepal ?
Answer: Ram Baran Yadav

20. Who is the present Prime Minister of Nepal ?
Answer: Baburam Bhattari


21.What is the name of new book written by Shashi Tharoor ?
Answer: Pax Indica


22. Who is the first Indian origin to became Supreme Court chief justice of Singapore ?
Answer: Sundaresh Menon (kerala)


23. Which are the satellites put into orbit by PSLV-21 as ISRO's 100th mission ?
Answer:  SPOT-6 (French earth observation satellite) and Proiteres (Japanese micro satellite )


24. Who the first Muslim and Youngest Minister of Norway (newly appointed) ?
Answer: Hadia Tajik  ( Norwegian Culture Minister)
General Awareness questions 2012: Hadia











25. Which Country host the ICC World T20 tournament ?
Answer: Sri Lanka


* 26.  Who won Indian Grand Prix 2012 ?
Answer: Sebastian Vettel


* 27. Who won the Denmark Open Badminton Super Series Premiere 2012 ?
Answer: Saina Nehwal


* 28.  What is the name of newly released autobiography of  Saina Nehwal ?
Answer: Playing to win

 Visit Important Straits general knowledge questions for RRB, SBI, Postal Assistant Exams.

For more Current affairs and General Awareness Questions visit Current affairs Questions 2012