Showing posts with label Bank Clerk. Show all posts
Showing posts with label Bank Clerk. Show all posts

General knowledge questions for bank exams

14 comments:

Important General knowledge questions about State Bank Of India 

Previously asked gk questions about SBI for IBPS and Bank clerk exams


1. Which is the Biggest public bank in India ?
Answer: SBI


2. What was the old name of State Bank Of India ?
Answer:  Imperial Bank of India

2a. At which year Imperial bank was renamed as State Bank of India?
Answer: 30 April 1955

2b.  Imperial bank was formed at which year?
Answer: 27 January 1921

3. Which bank has the most branches in India ?
Answer: SBI


4. Which Committee recommended the formation of State Bank of India ?
Answer: Gorwala committee


5. Where is the headquarters of SBI ?
Answer:  Mumbai


6. Which is the biggest commercial bank in India ?
Answer:  State Bank of India





Did you know which is the first Indian bank to Introduce internet banking ?

bank exam gk questions for 2025 exams ICICI Bank

1 comment:
Important questions asked about ICICI bank in bank exams like Bank clerk, Bank PO and IBPS 2025

Questions updated on 2025

Previously asked General knowledge questions about ICICI Bank


1. Which is the largest private sector bank in India ?
Answer: ICICI


2. Which is the first universal bank in India ?
Answer: ICICI


3. Which is the first Indian bank to Introduce internet banking ?
Answer: ICICI


4. Which is the second largest bank in India ?
Answer: ICICI


5. Which is the first bank in India listed in New york Stock exchange ?
Answer:  ICICI

6. What does ICICI stand for?
Answer: Industrial Credit and Investment Corporation of India


7. When was ICICI Bank founded?
Answer: 1994


8. Where is the headquarters of ICICI Bank?
Answer: Mumbai, India


9. What is the tagline of ICICI Bank?
Answer:  Hum Hai Na


Stay updated on banking GK for IBPS exams 2025, covering NEFT, RTGS, KYC, Basel norms, and more, for success.



Did you know currency of IMF is known as ?

Previously asked bank exam General knowledge questions

No comments:
Important general knowledge questions about Banks for 2013 competitive exams like  Bank Clerk, Bank Po and IBPS exam



1. Which is the First Bank in India ?
Answer: Bank of Hindustan


2. Which is the first Bank managed by Indians ?
Answer: Oudh Commercial Bank


3. Which is the first bank started with Indian capital (Indian owned bank) ?
Answer: Punjab National Bank


4. Which is the first foreign Bank in India ?
Answer:  Chartered Bank


5. Which is the first bank to get ISO certificate ?
Answer: Canara Bank


6. Which is the first  bank in India to start its branches outside India ?
Answer: Bank of India


7. Which is the first bank in India to introduce ATM ?
Answer: H.S.B.C bank


8. Which is the oldest public bank in India ?
Answer: Allahabad Bank


9. Which is the paper used for making Indian currency ?
Answer: Rag


10. The currency of IMF is known as ?
Answer: SDR (Special Drawing Rights)


11. Which is known as Artificial currency or Paper Gold ?
Answer: SDR


Did you know which is the highest paying tennis tournament in the world ?