simple gk and current affairs questions for ldc exams

Selected simple gk and current affairs from online gk. 

Important Current events

a. first lady chief information officer?
Answer: deepak sandhu


b. Newly appointed RBI Governor?
Answer: raghuram rajan

More Simple Questions

1. who is the current loksabha speaker ?
ans: Meira Kumar

2. Who is the  Deputy Chairman of the Rajya Sabha?
ans:  pj kuryan

 3. who is the current rajya sabha chairman ?
ans: Mohammad Hamid Ansari

 4. america is in which part of the world?
 Ans: in Northern hemisphere

5.how many members are in europian union?
ans: 28 members

6. Who became the first player to win four successive ballon d'or awards ?
Answer: Lionel Mess

7. how many member in IMF.?
Answer: 188 Members

8. Who is known as the father of Indian Cricket ?

Answer: Renjith Singh

9. 2013 republic day guest
Answer: King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

10. name of protein in milk
Answer: casein


 *11.Which element has no nutron?
Answer: Hydrogen

 *12. Kalinga Prize is related to ___?
Answer: Popularization of Science

*13.silent valley biosphere is in
Answer: palakad,kerala

*14. Zindagi Ka Karvan' book is an autobiography of
Answer: Former prime minister chandrasekhar

*15.who is the current nawab of patudi?
Answer:  Saif Ali Khan

*16. which is the biggest land locked country in the world??
Answer: Kazakhstan

*17.who is the president of world bank?
Answer: Dr. Jim Yong Kim

*18.present us secretary of state?
Answer: John Kerry

*19.present chairman of ISRO
Answer: Radhakrishnan

*20.current indian men's hockey coach ?
Answer: M. K. Kaushik

 


Latest gk  updates are represented with *

16 comments :

  1. Who is known as the father of Indian Cricket ?

    ReplyDelete
  2. Which are the member countries of IBSA ?

    ReplyDelete
  3. in which country next Olympic will lorganise

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2016 Olympics will be at Rio de Janeiro, Brazil

      Delete
  4. who is the new indian cricket coach (odi)????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duncan Fletcher(Zimbabwea)

      Delete
    2. Duncan Flether is the right answer but he is from England not Zimbabwe.

      Delete
    3. wikipedia says his nationality is Zimbabwean.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_Fletcher

      Delete
  5. Where is the next asian games venue?

    ReplyDelete
  6. First smoke free state of India?
    Answer: himachal pradesh

    ReplyDelete
  7. ques no.2
    chairman of Rajyasabha is vice president i.e Hamid Ansari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for reporting this error. We have corrected the second question.

      Delete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted