Current affairs Questions for competitive exams 2012

Current affairs and General Awareness questions 2013 for IBPS, Bank PO, RRB, SBI and Postal assistant part-2



1. Who is newly appointed as United Nations goodwill ambassador for UNAIDS ?
Answer: Aishwarya Rai Bachchan
Aishwarya 2012 current affairs

2. Which country won T20 World cup 2012 ?
Answer: West indies (beating Sri Lanka)


3. Which country won T20 Womens World cup 2012 ?
Answer: Australia (beating England)


4. What is the name of new book written by JK Rowling ?
Answer: The Casual Vacancy


5. According to the Forbes annual list of the world's 100 most powerful women on August 2012, Who has been ranked in the first place ?
Answer:  Angela Merkel


6. What is the name of new ship commissioned on 2012 for coast guard ?
Answer: Rajatarang


7. Who won the 2012 Amnesty International Ambassador of Conscience Award ?
Answer: Aung San Suu Kyi


8. Which Country won Asian Kabadi Championship 2012 ?
Answer: Pakistan (defeating India)


9. Who is the Winner of 2012 US Grand Prix ?
Answer: Lewis Hamilton


10. The seventh meeting of the G-20 summit was held in which country ?
Answer: Mexico (Los Cabos)


11. Which is the fastest super computer ?
Answer: Titan


12. Who is the new chief of RAW ?
Answer: Alok Joshi


13. Who will be the first Muslim head of Intelligence Bureau (IB) ?
Answer: Syed Asif Ibrahim


14. Which country won Davis cup 2012 (men's tennis) ?
Answer: Czech Republic


15. In which jail Ajmal Kasab hanged ?
Answer: Yerawada Jail (Pune)


16. Who is the new CBI director ?
Answer: Ranjit Sinha (25th director)


17. Who is the Winner of Miss Universe 2012 ?
Miss universe 2012 General knowledge
 









Answer: Olivia Culpo


18. Who is the winner of  Laureus Award Sportsman of the Year 2012 ?
Answer: Novak Djokovic


19. Who is the winner of  Laureus Award Sportswoman of the Year 2012 ?
Answer: Vivian Cheruiyot


20. Who is the winner of SASTRA Ramanujan Prize in 2012 ?
Answer: Zhiwei Yun


* 21. Who is the brand ambassador of BMW in India ?
Answer: Sachin Tendulkar


* 22. Who is the special public prosecutor of 2008 Mumbai attack ?
Answer: Ujjwal Nikam


* 23. Who is the winner of 2011 Jnanpith Award ?
Answer: Dr.Pratibha Ray


* 24. Who is the present president of Ghana ?
Answer: John Dramani Mahama


* 25. Who is the new chair man of Tata group ?
Answer: Cyrus Mistry


* 26. Who is America's New Foreign Secretary ?
Answer: John Kerry

* newly updated


For latest current affairs questions in 2013 visit Current affairs latest gk questions 2013

For more general awareness and current affairs questions visit current affairs questions Quiz part 1


Current affairs are added as Comment to save time and effort , see those too.

31 comments :

  1. who is the new elected president of venezuela?

    Answer: Hugo Chavez

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nicolás Maduro
      April 19, 2013 – January 2019

      now new president of venezuela

      Delete
    2. yes, thanks for updating

      Delete
  2. massini {young italy}October 15, 2012 at 7:12 PM

    who is the present Deputy Chairman of Planning
    Commission ?

    Answer: Montek Singh
    Ahluwalia

    ReplyDelete
  3. NATO summit held in which Country ?

    Answer: Chicago

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2012 NATO summit was held at Chicago
      refer link http://en.wikipedia.org/wiki/NATO_summit

      Delete
  4. Where is the headquarters of NATO ?

    Answer: Brussels (Belgium)

    ReplyDelete
  5. INS garuda (in Kochi)October 16, 2012 at 7:08 PM

    For Important questions about Nobel Prize and 2012 Winners visit Nobel prize 2012 : GK questions

    ReplyDelete
  6. who is the first women chief of african union (new) ?

    Answer: Nkosazana Dlamini Zuma

    ReplyDelete
  7. alan shugarth (floppy)October 16, 2012 at 8:27 PM

    who is the first man to reach the supersonic speed (highest jump) without travelling in a jet or spacecraft?

    Answer: Felix Baumgartner

    ReplyDelete
  8. Who is 2012 booker prize winner ?

    Answer : Hilary Mantel

    ReplyDelete
  9. Who is the first woman to win booker prize twice?

    Answer: Hilari mental

    in 2012 (Bring up the Bodies)

    in 2009 (Wolf Hall)

    ReplyDelete
  10. Which satellite is put into orbit by 101th Mission of ISRO ?

    Answer: GSAT-10

    ReplyDelete
  11. Which actor was recently conferred with the second highest French civilian award "Officer Dan Ordre Arts et des Lettres"?

    Answer: Aishwarya Rai Bachan

    ReplyDelete
  12. current affairs question

    Who is the president of ICC (International Cricket Council) ?

    Answer: Alan Isaac

    ReplyDelete
  13. Now its better to read hari thanks for the quick response
    Good Job...
    Thanks..

    ReplyDelete
  14. Who wrote the novels 'Aparichita' and 'Shilapadma' ?

    Answer: Pratibha Ray (2011 Jnanpith Award winner)

    ReplyDelete
  15. Important gk question

    Who is the director of the film 'Life of pi' ?

    Answer: Ang Lee

    ReplyDelete

  16. What is the auto biography of I.K. Gujral ?

    Answer: Matters of Discretion

    ReplyDelete
  17. current affairs question

    Who becomes the first female politician to be appointed as the leader of the opposition in lok sabha ?

    Answer: Sushma Swaraj

    ReplyDelete
  18. What is meant by HD 40307 ??

    Ans: Its a planet

    ReplyDelete
    Replies

    1. HD 40307 is a star and HD 40307 g, HD 40307 b are planets which orbiting the star HD 40307.

      thank you..

      Delete
  19. who was the previous pope?

    ans: Pope Benedict II

    Tennis originated in - _____________
    Ans France

    Cricket was known as ____________
    ANS: the gentleman's game


    Modern Tennis originated in ___________
    Ans England

    ReplyDelete
    Replies
    1. who was the previous pope?

      ans: Pope Benedict XVI

      Delete
    2. who was the previous pope?

      ans: Pope Benedict XVI

      Delete
  20. abrivation of NASA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. National Aeronautics and Space Administration

      Delete
  21. abreviation of IRNSS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indian Regional Navigational Satellite System

      Delete
  22. The mathematical symbol Pi was invented by a Indian..

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted