Custom Search

Nobel prize 2012 : GK questions


Nobel Prize Winners 0f 2012


1. Who are the winners of 2012 Nobel Prize for Medicine ?
Answer: John Gurdon (Britain) , Shinya Yamanaka (For stem cell research)


2. Who are the winners of 2012 Nobel Prize for Chemistry ?
Answer: Robert J. Lefkowitz , Brian K. Kobilka (for studies of G-protein-coupled receptors)



3. Who are the winners of 2012 Nobel Prize for physics ?
Answer: Serge Haroche and David J. Wineland


4. Who is the winners of 2012 Nobel Prize for Literature ?
Answer: Mo Yan (china)
 

5. Who is the winners of 2012 Nobel Prize for Peace ?
Answer: European Union


* 6. Who is the winners of 2012 Nobel Prize for Economics ?
Answer: Alvin E. Roth , Lloyd S. Shapley



More Important Gk Questions about Nobel Prize


1. In which year Nobel Prize instituted ?
Answer: 1901

2. In which year the Nobel Prize for Economic Sciences was established ?
Answer: 1967 ( by Riksbank )


3. When did Rabindranath Tagore won the Nobel Prize ?
Answer: 1913

4. When did CV Raman won the Nobel Prize?
Answer: 1930

5. When did Har Gobind Khorana won the Nobel Prize?
Answer: 1968

6. When did Mother Teresa won the Nobel Prize ?
Answer: 1979

7. When did Subrahmanyan Chandrasekhar won the Nobel Prize ?
Answer: 1983

8. When did Amartya Sen won the Nobel Prize?
Answer: 1998 (Welfare Economics)


9. Who is the first Woman to win Nobel Prize ?
Answer: Madam Curie (in 1903-Physics, in 1911-chemistry)

* Who is the First Muslim woman to win Nobel Prize ?
Answer: Shirin Ebadi

* 10. The city in which Nobel Prize (except Peace prize) are awarded ?
Answer: Stockholm

* 11. The city in which Nobel Prize for Peace is awarded ?
Answer: Oslo (Norway)

* 12. Who is the first political leader to receive Nobel Prize for Literature ?
Answer: Winston Churchill



* 13. Who is the first person to get Nobel Prize for Physics ?
Answer: Wilhem Roentgen

* 14. Who is the first person to get Nobel Prize for Chemistry ?
Answer: Jacobus Vant Hoff

* 15. Who is the first person to get Nobel Prize for Medicine ?
Answer: Emil Von Behring

* 16. Who is the first person to get Nobel Prize for Literature ?
Answer: Rene Sully Prudhomme

* 17. Who is the first person to get Nobel Prize for Peace ?
Answer: Henri Dunant , Frederic Passy

18. Who is the first person to get Nobel Prize for Economics ?
Answer: Ragner Frisch , Jan Tinbergen


* newly updated
For Current affairs Questions 2012 visit http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/10/current-affairs-questions-2012.html

1 comment:

  1. Hey there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
    There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

    Visit my website :: zetaclear reviews
    my web page :: zetaclear reviews

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study