Latest General Awareness Questions 2012 : Current Affairs RRB


Important and Expecting General Awareness ( Current Affairs ) question for RRB,
General Awareness question ( Current Affairs ) for SBI clerk and Postal Assistant exam, 2012


1. What is the new name of Big Ben tower in London ?
Answer: Elizabeth tower


2. Who is the new President of All Indian Tennis Association ?
Answer: Anil Khanna


3. Who is the new President of Egypt ?
Answer: Muhammad Murzi


4. Which country will host the 2016 Euro Cup?
Answer: France


5. Who won the Golden Boot in 2012 Euro Cup ?
Answer: Fernando Torres (Spain)


6. Who is elected as Best player of 2012 Euro cup ?
Answer: Andres Iniesta


7. Who is the new president of Mexico ?
Answer: Enrique Pena Nieto


8. Who is the new prime minister of Greece ?
Answer: Antonis Samaras


9. Who is the first amputee to compete in Olympics ?
Answer: Oscar Pistorius


10. Who is appointed as new President of World Bank on 16th April 2012 ?
Answer: Jim Yong Kim


11. Who is crowned as Miss India 2012 ?
Answer: Vanya Mishra


12. Who is crowned as Miss World 2012 ?
Answer: Yu Wenxia (China)
Miss world 2012 china













13. Who won the 73 rd PGA Tour title 2012 ?
Answer: Tiger Woods


14. Who is the First woman Space traveler of China ?
Answer: Liu Yung


15. Which Indian Won the Ramon Magsaysay Award ?
Answer: Kulendei Francis


16. Who is newly appointed as UN Special Envoy for Syria replacing Kofi Annan ?
Answer: Lakhdar Brahmini 


 17. Who is the present President of Pakistan ?
Answer: Asif Ali Zardar

18. Who is the present Prime Minister of Pakistan ?
Answer: Raja Pervaiz Asharaf


19. Who is the present President of Nepal ?
Answer: Ram Baran Yadav

20. Who is the present Prime Minister of Nepal ?
Answer: Baburam Bhattari


21.What is the name of new book written by Shashi Tharoor ?
Answer: Pax Indica


22. Who is the first Indian origin to became Supreme Court chief justice of Singapore ?
Answer: Sundaresh Menon (kerala)


23. Which are the satellites put into orbit by PSLV-21 as ISRO's 100th mission ?
Answer:  SPOT-6 (French earth observation satellite) and Proiteres (Japanese micro satellite )


24. Who the first Muslim and Youngest Minister of Norway (newly appointed) ?
Answer: Hadia Tajik  ( Norwegian Culture Minister)
General Awareness questions 2012: Hadia











25. Which Country host the ICC World T20 tournament ?
Answer: Sri Lanka


* 26.  Who won Indian Grand Prix 2012 ?
Answer: Sebastian Vettel


* 27. Who won the Denmark Open Badminton Super Series Premiere 2012 ?
Answer: Saina Nehwal


* 28.  What is the name of newly released autobiography of  Saina Nehwal ?
Answer: Playing to win

 Visit Important Straits general knowledge questions for RRB, SBI, Postal Assistant Exams.

For more Current affairs and General Awareness Questions visit Current affairs Questions 2012

24 comments:

  1. Thanx 4 such updation

    ReplyDelete
  2. Thanks for your comment

    Which Country Won the Under 19 World cup Cricket ?

    Answer: India

    ReplyDelete

  3. Which country Won 2012 Nehru cup (football)?

    Answer: India (defeating )



    Commenting Is effective way to remember Answers

    ReplyDelete
  4. Great work. I am highly obliged that you are sharing current affairs of 2012 of india with us. I really like that you are posting on daily basis and that too with good typical news which i didn't get from anywhere. Being IAS aspirant at http://www.wiziq.com/course/3822-current-affairs-2012-for-ias-upsc-and-other-exams, i really appreciate your work

    ReplyDelete
  5. Who is the winner of Denmark Super Series badminton Championship ?

    Answer: Saina Nehwal

    For more visit latest current affairs 2012

    ReplyDelete
  6. Won 2012
    Nehru cup (football)
    India beat Cameroon B

    ReplyDelete
  7. the online gk link in the left corner disturbs me while reading please provide the link somewhere in the page i tried to close but it doesnt

    ReplyDelete
  8. Did u using a mobile ??

    I will check it .

    ReplyDelete
  9. no im using desktop
    ive tried to close but i cnt

    ReplyDelete
  10. Thank you Sathish kumar, Helping us to find the problem.
    I think, Now your problem is solved. If not Please comment.

    Thank you.

    ReplyDelete
  11. ya hari, its now better to read
    nice work
    good updation
    best website for preparation
    good job
    thanks..........

    ReplyDelete
  12. Gud ques. Fr preparation

    ReplyDelete
  13. I was able to find good advice from your blog posts.


    Here is my blog: rent house

    ReplyDelete
  14. thnx 4 sharing. .

    ReplyDelete
  15. After the tenth one it didn't matter that he belonged to an ethnic minority.who is he?

    ReplyDelete
  16. thank 4 sharing gud questions

    ReplyDelete
  17. miss india ... is naveneet kaur dhillon not vanya mishra ...

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted