Custom Search

General knowledge questions and answer 2013

Randomly selected General knowledge questions and answer 2013 for Intelligence Bureau and all competitive exams

1. Who wrote the song "Sare jahan se acha" ?
Answer: Muhammad Iqbal

2. Who give music to the song "Sare jahan se acha" ?
Answer: Pandit Ravi Shankar

3. Which is the worlds oldest news agency ?
Answer: AFP (Agence France Presse)

4. What is the chemical name of Tear Gas ?
Answer: Chloroacetophenone

5. Which is the only hobby recognized by the United Nations ?
Answer: Ham Radio

6. What is the national flower of Pakistan ?
Answer: Jasmine

7. What is the scientific name of Cockroach ?
Answer: Periplaneta americana

8. What is the unit of luminous intensity ?
Answer: Candela

9. Who is the winner of 2012 Us open men's title ?
Answer: Andy Murray

10. Who is the winner of 2012 Us open women's title ?
Answer: Serena Williams

11. Which famous writer is known as Father of Snow Golf ?
Answer: Rudyard Kipling

12. How many Schedules are there in the Indian Constitution ?
Answer: 12

13. Which planet is known as Red planet ?
Answer: Mars

14. Which European countries are separated by Market Reef ?
Answer: Finland and Sweden
Market reef Gk questions

15. Who is the author of Panchtantra ?
Answer: Vishnu Sharma

16. Which is the coldest planet in solar system ?
Answer: Neptune

17. The Rourkela Steel Plant in Odisha was built with the collaboration of  _____ ?
Answer: Germany

18. The Durgapur Steel Plant in West Bengal was built with the collaboration of  _____ ?
Answer: Britain

19. The Bhilai Steel Plant in Chattisgarh was built with the collaboration of  _____ ?
Answer: Russia

20. Who is the first and only Muslim lady ever to rule the throne of Delhi ?
Answer: Razia Sultana

21. Who composed the national anthem of Bangladesh (Amar sona bangla) ?

22. Who wrote the book Planned economy for India ?
Answer: M. Visvesvaraya (He is known as father of Indian planning, his birthday September 15 is observed as Engineer's Day in India )

23. Which is the oldest sports in the world ?
Answer: Archery  ( It is the national sports of Bhutan)

24. What is the normal duration of Hockey game ?
Answer: 70 Minuets

25. Which Minor Rock Edict of Asoka describes the conquest of Kalinga by Asoka ?
Answer: No. XIII (13)

* 26. Who is the author of Joy of Numbers ?
Answer: Shakuntala Devi

* 27. Who is the creator of the painting The Potato Eaters ?
Answer: Vincent van Gogh

*28. Folketing is the parliament of which country ?
answer: Denmark

* 29. What s the chemical name of Lime stone ?
Answer: Calcium Carbonate

* 30. Zero degree centigrade equal to _________ degree Fahrenheit ?
Answer:  32

* newly updated
For more General knowledge questions and answer 2013 visit general knowledge questions and answer

Did you know which Mughal Emperor built the red fort ?

Did you know which is the second most spoken language in the world ?


  1. Hello sir
    great work. I am appering this year postal asst/sa examination so please inform which are the best books available for preaparation to cover all syllabus


  2. gk question

    Which hormone regulates blood pressure ?

    Answer: Adrenaline

  3. general knowledge

    Ropar wetland is in which state ?

    Answer: Punjab

  4. Gk questions

    Which is the first space station ?

    Answer: Salyut 1

  5. gk questions

    Deimos and phobos are the satellites of ?

    Answer: Mars

  6. Gk questions

    Which Indian state has largest forest area ?
    Answer: Madhya Pradesh

    Which Indian state has largest forest area on percentage base ?
    Answer : Mizoram

    my blog entrance chemistry

  7. great..its very useful..

  8. Gk questions

    Who is known as the father of Barcode ?

    answer: Norman Woodland

  9. Which is the best refer book in the market for gk.

  10. general knowledge questionsMarch 23, 2013 at 10:30 PM

    Which is the acid present in grapes ?

    Tartaric acid

  11. First women chief minister

    Ans:sucheta kriplani

  12. Which hormone is known as emergency hormone ?

    Answer: adrenalin

  13. who is the 16th president of america? ans»abraham lican

  14. who is the first president of china? ans»mao zedong

  15. Which is the oldest oil refinery in India ?

    Answer: Digboi

  16. Who was ruling over Pakistan at the time when Bangladesh became independent ?

    Answer: yahya khan

  17. A Nuclear reaction must be balanced in terms of ?

    1. mass number and atomic number not only that but the main factors3re these two...!

  18. very helpful, keep up your good work.

  19. What is the full form for "cii"- Confederation of Indian Industry

  20. Chhattisgarh sub inspector ki preparation ke liye kaun c book lu.
    Abhi tak kisi bhi competitive exam me appear nhi hua hu.

  21. who is the first pilot of india

    ans JRD tata


feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted