Frequently Asked GK and current affairs questions from PSC ,UPSC , Postal exams, RRB Exams,IBPS exams and Bank exams are added to the posts on daily basis . Join our GK Facebook page for Daily GK updates .
Custom Search

General knowledge bits


More related GK Questions added to comments,
 General knowledge Quiz questions


1. Which US state has the nickname Mother of presidents ?
Answer: Virginia


2. Who is the first union minister of India to resign from office ?
Answer: R. K. Shanmukham Chetty
Quiz questions

3. Who used the term "Robot" first ?
Answer: Karel Capek


4. How many members are nominated by President in Rajya Sabha ?
 Answer: 12


5. How many members are nominated by President in Lok Sabha ?
answer:  2


6. National sports day is observed on ?
Answer: August 29 


7. In which year was the first Amendment of the Constitution of India enacted ?
Answer: 1951


Did you know which acid present in Tea ?

1 comment:

  1. General knowledge quizJune 7, 2013 at 10:03 PM

    Who is the first badminton player to win a Olympic medal for India ?

    answer: Saina Nehwal

    ReplyDelete

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...