general knowledge questions 2013


Previously asked Gk questions about Indian President


1. What is the minimum age need to become a president?
Answer: 35


2. What is the maximum age limit for the President ?
Answer: no age limits


3. What is the name of official residence of  Indian president ?
Answer: Rashtrapati Bhavan


4. First president of India ?
Answer: Dr. Rajendra Prasad


5. Who is the first Muslim president of India ?
Answer: Zakir Hussain


6. Who is the first president to declare national emergency  ?
answer: Dr. S. Radhakrishnan


7. Who is known as as Philosopher President of India ?
Answer: Dr. S. Radhakrishnan


8. Who is the first Indian president to die in office ?
Answer: Zakir Hussain


9. Who is the youngest Indian president ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy


10. Who was the first president of India elected without opposition ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy


Did you know who is the Oldest president of Indian National Congress ?


8 comments :

  1. General knowledge quizJune 7, 2013 at 10:13 PM


    General knowledge question

    Who is the first women president of India ?
    Answer: Pratibha Patil

    ReplyDelete
  2. general knowledge questionsJune 7, 2013 at 10:19 PM



    Who was the president of India, who also worked as Speaker of Lok Sabha ?

    Answer: Neelam Sanjiva Reddy

    ReplyDelete
  3. The answer to question "who was the first president to declare emergency." is Fakhrudin Ali Ahmed. please make the corrections and make sure that such mistakes aare not repeated.

    ReplyDelete
    Replies
    1. D.S.Radhakrishnan

      Delete
    2. wiki says its fakhrudin ali ahmed

      Delete
  4. Emergency in 1975 is declared by Fakhruddin Ali Ahmed..

    For the first time in independent India, National Emergency was imposed on 26 October 1962 in view of the Chinese aggression against India
    I think emergency in 1962 is declared by Dr.S. Radhakrishnan..
    Pls check.


    Thanks for helping us

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakhruddin Ali is the right answer and that is from 26 June 1975 – 21 March 1977

      Delete
  5. Who was the first Bharat Ratna awardee to become President of India?
    Answer- Dr. S. Radhakrishnan

    Who was the first Vice-President of India?
    Answer- Dr. S. Radhakrishnan

    Mamta
    playquiz2win.com

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted