Latest Gk questions 2013

Previously asked GK questions


Random General Knowledge Questions and Answers


1. Gulf Stream Ocean Currents located in ?
Answer: Atlantic


2. Potassium is kept in ?
Answer: Kerosene


3.Which article of the Indian Constitution deals with the Right to Education ?
Answer: Article 21(a)


4. Which is the soil formed due to intense leaching in areas of high temperature and rainfall ?
Answer: Laterite Soil


5. The general governor who organized police force in India ?
Answer: Lord Cornvallis


6. Which is the Chemical added to give particular smell to LPG ?
Answer: Ethyl Marcaptan (Ethanethiol)


7. HTTPS stand for _____ ?
Answer: Hypertext Transfer Protocol Secure


8. For refreshing which function key is used ?
Answer: F5


9. The working principle of Optical Fibre Cables ?
Answer: Total Internal Reflection



10. The Andes Mountain located in ?
Answer: South America


11. The name Indian National Congress first put forward by ?
Answer: Dadabhai Naroji


12. Lightening Conductor was discovered by ?
Answer: Benjamin Franklin

Did you know where is the Museum of Indian Railway situated ?


12 comments :

  1. I like this blog,a s it is dedicated to the Questions-Answers only...So I liked the idea.....I wanna add some values to it...Here I am providing five important current affairs questions.....

    1) Who has received the 27th Indira Gandhi Award for National Integration?

    Ans: Gulzar.

    2) Kaziranga University tied up with which university recently?

    Ans: Cardiff Metropolitan University of United Kingdom.

    3) Where is the Central Institute of Indian Languages located in?

    Ans: Mysore.

    4) On which day the International Day of Persons with Disabilities observed on?

    Ans: 3rd December.

    5) Who had received the Bharat Muni Samman of 2012?

    Ans: Hema Malini.

    Regards Aditya Dey from Latest Current Affairs


    ReplyDelete
    Replies
    1. These are very low standard questions so next time be improved it

      Delete
    2. Each and and every bit of knowledge is important. Share your knowledge.

      Delete
  2. thank you! you are doing a wonderful job!

    ReplyDelete
  3. Thank u so much.. very informative it was..

    ReplyDelete
  4. really vry informative.....

    ReplyDelete
  5. very nice your work friend,,,,i am feel very uncomplite without u

    ReplyDelete
  6. Knowledge is always helpful but here u r doing excellent job by making us aware about each & every happening that is paying heavely to us....a Big thanx....:)

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted