Custom Search

General knowledge questions and answers

Biology General knowledge questions and answers

Biology gk questions for PSC ,SSC and RRB exams

1. Which disease is known as Christmas disease ?
Answer: Haemophilia (also known as Bleeder's disease and Royal disease )

2. The seat of memory in the human brain is located in the _______ ?
Answer: Cerebrum

3. Which hormone is known as Emergency Hormone ?
Answer: Adrenalin

4. Total number of bones in human body ?
Answer: 206

5. Total number of Muscles in human body ?
 Answer: 639

6. What is the Enzyme present in Saliva ?
Answer: Ptyalin

7. Covering of brain is called as __________ ?
Answer: Meninges

8.  Covering of Lungs is called as __________ ?
 Answer: Pleura

9. Covering of Heart is called as __________ ?
Answer: Pericardium

10. What is the full form of CAT in CAT scan (CT scan) ?
Answer: Computer Axial Tomograph

11. Who prepared the first Cholera vaccine ?
Answer: Louis Pasteur

12. Who discovered Rabies vaccine ?
Answer: Louis Pasteur

 13. Blood pressure is the pressure exerted by blood on the walls of ________ ?
Answer: arteries

Did you know which is the largest lake in Antarctica ?


  1. good site nice graphics(background)better than other G.K sites!

  2. Wow....fantastic site....thank u a lot

  3. blood group of human was discovered in 1900 by .....?
    ans: Karl Landstienes

  4. This is very good site and information posted here is quality information useful for various competition exams.


feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study