Custom Search

General knowledge questions about Indian states

Meghalaya

General knowledge Quiz Questions about Indian state Meghalaya for all competitive exams like upsc , psc ,bank exams, quiz, intelligence bureau, ibps, bank clerk, RRB and postal assistant.

Gk questions Meghalaya
1. Which place is the capital of Meghalaya ?
Answer: Shillong


2. What is the meaning of name Meghalaya ?
Answer: Abode of Clouds


3. Which place is known as Scotland of East ?
Answer: Shillong


4. Which is the state animal of Meghalaya ?
Answer: Clouded Leopard


5. Which is the state bird of Meghalaya ?
 Answer: Hill Myna


6. Which is the official state flower of Meghalaya ?
 Answer: Lady Slipper Orchid


7. Number of district in the state Meghalaya ?
Answer: Seven


8. Where is the headquarters of Assam Rifles (oldest paramilitary force)?
Answer: Shillong


9. Which is the Indian state that have no Railway line ?
Answer: Meghalaya


10. Which Indian State have highest decadal growth rate of Population ?
Answer: Meghalaya


11. What is the new name of Cherrapunji ?
Answer: Sohra


12. Where is India's Second largest river Island situates (Worlds largest one is Majuli in Brahmaputra river)?
Answer: Nongkhnum (Meghalaya)


13. Who is the Present Chief Minister of Meghalaya ?
Answer: Mukul Sangma



Did you know Who is the Father of Indian Budget ?

1 comment:

  1. India’s first island district?
    Answer :majuli(Assam)

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study