Custom Search

frequently asked gk years

Years updated in September

Visit Our Home Page to get "Remembrance Of Year" alert.

Its a weekly report of Learn a Important "Year" Everyday programme.
Studying Year is very difficult that's why we started An Important Year A Day programme. These questions include Previously asked years, Frequently asked years, Important years for competitive exams.

Years updated in July

Years updated in August

31. When did saka era started ?
Answer: AD 78

32. When did Project Tiger Scheme started in India ?
Answer: in 1973

33. When did NSG (National Security Guards) formed in India ?
Answer: in 1984

34. When did the Chauri-Chaura incident happened ?
Answer: in 1922

35. When did arya samaj founded ?
Answer: in 1875

36. When did Prarthana samaj founded ?
Answer: in 1867

37. When did brahmo samaj founded ?
Answer: in 1828

38. When did Sati Abolished in India ?
Answer: in 1829

39. When did Chernobyl disaster happened ?
Answer: in 1986 April 26

40. When did Saka Calendar Adopted as the National Calendar of India ?
Answer: in 1957

41. When did Rajdhani Express Started it's maiden journey ?
Answer: in 1969

42. When did Dowry Prohibition Act was passed in India ?
Answer: in 1961

43. When did the Voting age was reduced from 21 years to 18 years in India ?
Answer: in 1988

44. When did Halley's Comet last appeared in the inner Solar System?
Answer: in 1986

45. When did International Atomic Energy Agency formed ?
Answer: in 1957 

Years updated in October

No comments:

Post a Comment

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...