Custom Search

Gk & Current affairs Questions from 2017 exams

Recently asked GK & Current affairs questions from PSC and Postal exams

1.In which city the first "Centre of Excellence for Internet of Things" (COEIOT) was started?
Answer: Bangaluru 
[Postman exam 2017]
2.Which Indian state started Saraswati river project?
Answer: Haryana
[Postman exam 2017]
3. Chandigarh rock garden was built by ?
Answer: Nek Chand
[Postman exam 2017]
4. Hiroshima day is celebrated on?
Answer: August 6
[Postman exam 2017]
5.Who discovered Radium?
Answer: Mary curie
[Postman exam 2017]
6.Which day is celebrated as ozone day?
Answer: 16 September
[Kerala PSC 2017 exam]
7. GST(Goods and service tax) is set to be introduced by the Union government on?
Answer: 2017 july 1
 [Kerala PSC 2017 exam]
8. The Pradhan mantri Adarsh gram yojana was initially implemented in?
Answer: Rajasthan
[Kerala PSC 2017 exam]

9. Metal Present in chlorophyll?
Answer: Magnesium
[KPSC exams] 
10. Indian sports research institute is located at  ?
Answer: Patiala 
[KPSC exams] 

Last updated on 8/6/2017

2 comments:

  1. 1. metal present in insulin
    Answer: Zinc

    2.metal present in vitamin b12?
    Answer: cobalt

    3. metal present in blood?
    Answer: Iron

    ReplyDelete
  2. 2016 Man booker prize winner The Sellout by Paul beatty

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...