Custom Search

Important GK Questions related to Headquarters of Organisations


Questions related to headquarters of organisations common in upsc, Bank, Railway and IB exams . Here list some of commonly asked questions for your reference

Headquarters of  International organizations

1. Headquarters of  SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation)
 Answer: Kathmandu


2.Where is the headquarters of NATO(The North Atlantic Treaty Organization) ?
Answer: Brussels (Belgium)

3.Where is the headquarters of ICC (International Cricket Council) ?
Answer: Dubai

4.where is the Headquarters of Greenpeace?
Answer: Amsterdam(Netherlands)

5.where is the Headquarters of  International red cross ?
Answer:Geneva(Switzerland)

6.where is the Headquarters of   Commonwealth of Nations?
Answer: Marlborough House(London)

7.Headquarters of NAM(Non-Aligned Movement) 
Answer: Jakarta, Indonesia 

8. where is the  Headquarters of African Union? 
Answer: Addis Ababa 

9.where is the Headquarters of International Olympic Committee (IOC) ?  
Answer: Lausanne, Switzerland

10.Headquarters of Interpol?
Answer:  Lyon, France
 

11.headquarters of Amnesty international?
Answer:  London, United Kingdom
 

12.headquarters of fifa
Answer:  Zurich , Switzerland
 

13. headquarters of Brics
Answer: Shanghai
 

14. headquarters of European union 
Answer: Brussels, Belgium

*15. Headquarters of Asian development bank(ADB)? 
Answer: Manila 

*16.Where is the Headquarters of world bank 
Answer: Washington D C, United States

*17. Where is the Headquarters of Asean(Association of Southeast Asian Nations)
Answer: Jakarta, Indonesia

*18. Where is the Headquarters World Meteorological Organization
Answer: Geneva, Switzerland

Headquarters of  Indian organizations  

1.Where is the headquarters of SEBI(Securities and Exchange Board of India)?
Answer: Mumbai

2.Where is the headquarters of TRAI(Telecom Regulatory Authority of India)?
Answer: Newdelhi

3. Where is the Headquarters of Konkan railway ?
Answer: Bilapur

4. Where is the Headquarters of Bharat Scouts and Guides ?
Answer:  New Delhi

5.Headquarters of RAW(Research and Analysis Wing) and CBI(Central Bureau of Investigation) ?
 Answer:  New Delhi

*6.Headquarters of National Human Rights Commission  ?
Answer: New Delhi

*7. ISRO(Indian Space Research Organisation)   Headquarters?
Answer: Bengaluru

*8.Headquarters of DRDO
Answer: New delhi

*9. headquarters of Lic(Life insurance corporation)
Answer: Mumbai

*10. headquarters of RBI(Reserve Bank of India)
Answer: Mumbai

If you know some headquarters please share as comments

 

 Find more headquarters from importantquestionsabout.blogspot.in

Specialized Agencies of the U.N.O with their Headquarters
Questions from Bank Headquarters

*newly updated
last updated on 4/10/2018

6 comments:

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...