general knowledge questions for kerala psc - ldc exams

1. Who is the author of the casual vacancy?
Answer : J. K. Rowling

2. which is fastest growing tree in the world?
answer : Bamboo

3. Sakharov Prize for Freedom of Thought  is given by which international association?
answer : European union

4. Muslim Brotherhood  is active political party in which country?
Answer : Egypt

what is the full form for  UIDAI?
Answer : Unique Identification Authority Of India


More updates are coming shortly. 

6 comments:

  1. who is writer of "the mind of mahatma gandhi?
    Answer : Ramachandra Krishna Prabhu

    ReplyDelete
  2. which state of india known as protector state of india?
    Answer : sikkim

    ReplyDelete
  3. first planned city in India?
    Answer : Chandigarh

    ReplyDelete
  4. More Simple gk questions

    name of 1st chinese astronout ?
    Answer : Taylor Wang

    who is the inventor of nylon ?
    Answer : Wallace Carothers

    The lead in pencils is made of which element ?
    Answer : carbon

    Name the world's first talking robot sent into space?
    Answer : Kirobo

    ReplyDelete
  5. who invent bacteria?
    Anton van leven hock

    ReplyDelete
    Replies
    1. its name was animalcules...after that he coined the name as Bacteria

      Delete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted