Custom Search

General knowledge questions Famous Personality

General knowledge questions about Indian Scientists


1. Who is known as the father of Yoga ?
answer: Patanjali


2. Which Indian is known as the father of plastic Surgery ?
Answer: Sushruta


3. Who is the father of Ayurveda ?
answer: Charaka


4. Who is known as the father of Indian Space program ?
Answer: Dr Vikram Sarabhai


5. Who is known as the father of Indian Missile Program  ?
Answer: A.P.J. Abdul Kalam


6. Who is known as father of Indian atomic bomb ?
answer: Raja Ramanna


7. Who invented Crescograph ?
Answer: Jagadish Chandra Bose


8. Who is known as the father of Indian Green Revolution ?
Answer:  M. S. Swaminathan


9. Which Indian Scientist is known as Thomas Alva Edison of India ?
Answer: G. D. Naid


10. Who is known as the father of white revolution ?
Answer: Verghese Kurien



More Gk questions about Indian Scientist will be added soon !!

Did you know who discovered Natural Radio activity and Artificial Radioactivity ?

1 comment:

  1. when was green revolution started in india?
    Answer: 1961

    International yoga day is celebrated on?
    Answer: june21

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study