Custom Search

gk questions

Some selected gk questions from our Online Gk. These questions are shared by our visitors.
online gk quiz


1. Density of water is  maximum at which temperature ?
Answer: 4 oC


2. Which is the most abundant noble gas in atmosphere?
Answer: Argon 
  

3. Which of the following is used to remove rust stain from clothes ?
a) lime water    b) alcohol     c) Oxalic acid      d) Kerosine

Answer: Oxalic acid


4. Which Union territory of India has four districts which don't have common border ?
answer: Puducherry 


* 5.  Which state in ancient India was known as Gauda ?
Answer: Bengal


* 6. How many languages are listed in 8th schedule of Indian constitution ?
Answer: 22 


* 7.  Which is the oldest sports in the world ?
Answer: Archery  


* 8. What is the national sports of Bhutan?
Answer: Archery  


* 9. Which is the longest mountain range in the world ?
Answer:  Andes


* 10. Who was the first ruling British Monarch to visit India ?
Answer: George V


* 11. Which country gifted statue of liberty to USA ?
Answer: France



Did you know what is known as Artificial Plastic ?


3 comments:

  1. I wanna add some important questions to the data base of this site. Hope you all will like it.

    1) The international Olympic Committee has announced to remove which sport from 2020 Olympic Games?

    Ans: Ans- Wrestling.

    2) Who inaugurated the New Delhi World Book fair – 2013?

    Ans: Dr. Shashi Tharoor.

    3) In which country the 12th summit of the organization of Islamic Cooperation was held?

    Ans: Egypt.

    4) Who is the author of the book “Netaji Subash Chandra Bose and Germany”?

    Ans: Anita B. Pfaff.

    5) Who won his 75th PGA tour title in the Farmers Insurance open at torrey pines?

    Ans- Tiger Woods.

    Regards,

    Aditya Dey, owner of Latest Current Affairs

    ReplyDelete
  2. It was helpful

    ReplyDelete

  3. What is the meaning of word "polymath"
    Answer: a person of wide knowledge or learning.

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...