Custom Search

Constitution of India | general knowledge questions


Some important gk bits on Indian constitution


1. India become a republic on ?
Answer: January 26, 1950 


2. What is the maximum time interval between two successive sessions of the parliament ?
Answer: Six months


3. In our constitution Education is included in the _________ list ?
Answer: Concurrent List


4. Who is the first Acting president of India ?
Answer: V.V Giri


5. Who was elected unopposed to the office of the President ?
Answer: Neelam Sanjiv Reddy


6. Which Indian state has a common Civil Code ?
Answer: Goa


7. What is the maximum age for the President ?
Answer: There is no age Limit


8. Which was the first state that established Lokayukta ?
Answer: Maharashtra


For important questions about Indian constitution Amendments and Articles visit http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/08/latest-general-knowledge-questions.html


Did you know the total number of Muscles in human body ?


1 comment:

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study