Custom Search

PSC questions and answers :Previous Questions updated



Previously asked questions from Kerala PSC , Karnataka PSC and Tamil Nadu PSC
(Simple but Frequently Asking)



1. The Official Language of Nagaland ?
Answer: English


2. Who was the first Indian to become a member of the British Parliament ?
Answer: Dadabhai Naoroji


3. Which river crosses the equator twice ?
Answer: Congo


4. Dry Ice is ?
Answer: Solid Carbon dioxide


5. Who was the last guru of Sikhs ?
Answer: Guru Gobind Singh


6. The Planning Commission of India is ?
a. An Advisory Body
b. A Govt. of India Dept
c. An Executive Authority
d. A stationary Organisation




7. "Coolie" is written by ?
Answer: Mulk Raj Anand


8. The chemical content of laughing gas is ?
Answer: Nitrous Oxide


9. Who is known as Iron man of India ?
Answer: Sardar Vallabhai Patel


10. Who is the Founder of Shantiniketan ?
Answer: Rabindranath Tagore


11.Minamata disease is associated with poisoning due to ?
Answer: Mercury

12. What is the chemical name of Tear gas?
Answer: Chlorobenzal malononitrile 

*13. Gold coast is the old name of ?
Answer:Ghana
*14. The news paper 'dawn' is published in?
answer: Pakistan
*15. British governor general who prepared the fist census of India?
Answer: Lord Mayo


 *16. Autobiography of Nelson Mandela?
answer: Long Walk to Freedom



Did you know Who is the author of Gita Rahasya ?

More PSC Questions

http://importantquestionsabout.blogspot.com/2018/10/kerala-psc-exam-questions-and-answers.html 

9 comments:

  1. Pls include more GK

    ReplyDelete
  2. in which year adolph hitler committed suicide?
    1945

    ReplyDelete
  3. The circle of illumination divides earth into two hemisphere is known

    ReplyDelete
  4. The westerlies hav their origin in

    ReplyDelete
  5. Gate way to the pacific
    Panama

    ReplyDelete
  6. Who is the author of the book "The quest for A world with out hunger"?
    Answer: Dr. M S swaminathan

    Who is the founder of athmavidya sagham?
    answer: Vagbhadanandan

    ReplyDelete
  7. who is the brand ambassador of GST?
    Answer:Amitabh Bachchan

    ReplyDelete

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...