Custom Search

General knowledge 2013: Confusing gk Questions

Confusing Facts part 3


Some gk questions which confuses me, don't get yourself confused...


1. Who is the First president of Chinese republic ?
answer: Sun Yat-Sen

2. Who is the First Chairman of Chinese republic ?
answer: Mao Tse-tung


3. Which country has the oldest National Flag ?
Answer: Denmark

4. which country has the oldest national anthem ?
Answer: Japan



5. Where is National Defense College situated ?
answer: New Delhi

6. Where is National Defense Academy (NDA) situated ?
answer: Khadakwasla (Pune)

7. Where is Indian Military Academy situated ?
answer: Dehradun



8. Who is the First American president who won the Nobel Prize ?
Answer: Theodore Roosevelt

9. Who is the First Russian president who won the Nobel Prize ?
Answer: Mikhail Gorbachev



10. Which is the largest lake in the world ?
answer: Caspian Sea

11. Which is the Largest Fresh Water Lake in the world ?
answer: Lake Superior



12. Which place is known as land of rising sun ?
Answer: Japan

13. Which place is known as land of setting sun ?
Answer: still confused, did you know the answer ?

14. Which place is known as land of midnight sun ?
Answer: Norway



15. Heart and soul of the constitution ?
answer: Article 32

16. Necessary evil in the Constitution ?
answer: Article 22



17. Who discovered the Harappan site Lothal ?
Answer: S.R.Rao

18. Who discovered the Harappan site Kalibangan ?
Answer:  A. Ghosh



* 19. Who translated Arthashastra in to English ?
Answer: R. Shamasastry

* 20. Who translated Bhagavad Gita in to English ?
Answer: Charles Wilkins

* 21. Who translated Manusmṛti in to English ?
Answer: William Jones

* 22. Who translated Gita Govinda in to English ?
Answer: William Jones

* 23. Who translated Abhinjana Shakunthalam in to English ?
Answer: William Jones



* 24. Which is the most abundant metal present in earth's surface ?
Answer: Aluminum

* 25. Which is the most abundant metal present in earth ?
 Answer: Iron
 


For more Confusing GK questions visit http://importantquestionsabout.blogspot.com/2012/07/confusing-questions-and-answers.html


Did you know Which place is known as "City of seven Islands" ?

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Went with Good questions.Thanks for sharing.
    Edoubts.

    ReplyDelete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study