Frequently Asked GK and current affairs questions from PSC ,UPSC , Postal exams, RRB Exams,IBPS exams and Bank exams are added to the posts on daily basis . Join our GK Facebook page for Daily GK updates .
Custom Search

GK Questions: Samadhi Sthal or Resting Place


More related GK Questions added to comments,
1. Which famous personality's resting place has a meaning "Royal Steps" ?
Answer: Mahatma Gandhi (Raj Ghat)

2. Whose samadhi sthal is known as Chaitanya Bhoomi ?
Answer: B.R Ambedkar

3. Whose samadhi sthal is known as Abhay Ghat ?
Answer: Morarji Desai

4. Which famous personality's resting place has a meaning "Place of Power" ?
Answer: Indira Gandhi (Shakti Sthal)

5. Which famous personality's resting place has a meaning "Land of Brave" ?
Answer: Rajiv Gandhi (Veer Bhumi)

6. Whose samadhi sthal is known as Nigambodh Ghat ?
Answer: Kishan kandh

7. Which famous personality's resting place has a meaning "Garden of Peace" ?
Answer: Jawaharlal Nehru (Shantivan)

8. Which famous personality's resting place has a meaning "Victory Platform" ?
Answer: Lal Bahadur Shastri (Vijay Ghat)

9. Which famous personality's resting place has a meaning "Place of Unity" ?
Answer: Giani Zail Singh (Ekta Sthal)

10. Which famous personality's resting place has a meaning "Land of Duty" ?
Answer: Shankar Dayal Sharma (Karma Bhumi)

11. Whose samadhi sthal is known as Kisan Ghat ?
Answer: Choudhary Charan Singh

12. Which famous personality's resting place has a meaning "Place of Equality" ?
Answer: Jagjivan Ram (Samta Sthal)

* 13. Whose samadhi sthal is known as Buddha Poornima Park ?
Answer: P.V Narasimha Rao

* 14. Whose samadhi sthal is known as Narayan Ghat ?
Answer: Gulzarilal Nanda

* 15. Whose Resting place is  known as Karma Bhumi ?
Answer:K R Narayanan & Shankar Dayal Sharma

* newly updated


Did you know where is Integral Coach Factory is situated ?


6 comments:

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...