Custom Search

GK Quiz questions about Pandit JAWAHARLAL NEHRU


More related GK Questions added to comments,
Frequently asked Important questions about Pandit Jawaharlal Nehru

1. When did Jawaharlal Nehru born ?
Answers: In 1889 November 14


2. When was Jawaharlal Nehru first elected as Congress president?
Answers: In 1929, Poorna Swaraj Resolution was passed at this section (Lahore)


3. What is  the name of newspaper which is started by Jawaharlal Nehru ?
Answers: National Herald


4. Who was the longest serving prime minister of India?
Answers: Jawaharlal Nehru


5. What is the name of autobiography of Jawaharlal Nehru ?
Answers: An Autobiography


6. Who wrote the book "Glimpses of World History" ?
Answers: Jawaharlal Nehru


7. Who wrote the book "Discovery of India" ?
Answers: Jawaharlal Nehru


8. Who is the prime minister when India signed the Pancha Sila with China ?
Answers: Jawaharlal Nehru


9. When did Nehru got Bharat Ratna ?
Answers: In 1955


10. When did Jawaharlal Nehru die?
Answers: in 1964 may 27


11. Who is the first person got "Jawaharlal Nehru Award for International Understanding" award ?
Answers: U Thant in the year 1965

*12. Where is the resting place of Jawaharlal Nehru?
Answer: Shantivan 

*13. What is the name of Jawaharlal Nehru's Father?
Answer: Motilal Nehru

*14. What is the name of Jawaharlal Nehru's Mother?
Answer: Swaruprani Thussu

*15. What is the name of  Jawaharlal Nehru's sister, who became the first female president of the United Nations General Assembly ?
Answer: Vijaya Lakshmi 

*16.The Indian prime minister, who initiated Non-Aligned Movement(NAM)?
Answer: Jawaharlal Nehru
 


"Letters from a Father to His Daughter" is a collection of letters written by Jawaharlal Nehru to his daughter Indira Ghandhi.

For more GK Questions visit

http://importantquestionsabout.blogspot.com/2018/11/gk-nationality-important-personalities.html

http://importantquestionsabout.blogspot.com/2013/09/books-and-authors-related-questions-for.html



16 comments:

  1. we get lot of information about this

    ReplyDelete
  2. Who was Jawaharlal nehru's wife?

    ReplyDelete
  3. Jawaharlal Nehru's birth day, November 14 is celebrated as?
    Answer: Children's Day

    ReplyDelete
  4. CARTOON COLLECTION OF SANKAR ON NEHRU

    ReplyDelete
  5. "don't spare me shankar" is a famous quotes from Pandit JAWAHARLAL NEHRU

    ReplyDelete
  6. When did Jawaharlal Nehru first Elected as Congress President ? Answer: 1929 ( Lahore Session)

    Which famous personality's resting place has a meaning "Garden of Peace" ?
    Answer: Jawaharlal Nehru (Shantivan)

    ReplyDelete
  7. Thanks for this useful collections

    ReplyDelete
  8. Which college did Jawaharlal Nehru attend?

    ReplyDelete
  9. What is the name of place where nehru death and birth

    ReplyDelete

feel free to comment
If we miss any important related Gk questions, please add it as comment

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...