General Knowledge Questions Computer


Important and previously asked Gk questions about Computer (Information Technology)



1. Who is known as father of computer ?
Answer: Charles Babbage


2. Who is the father of World Wide Web ?
Answer: Tim Berners Lee


3. Who invented Computer Mouse ?
Answer: Douglas Carl Engelbart


4. Who is the founder of Hotmail ?
Answer: Sabeer Bhatia


5. Which day is observed as Computer Literacy Day ?
Answer: December 2


6. Which company introduced mouse as an input device ?
Answer: Apple corporation


7. Which is the first Personal computer ?
Answer: The Altair


8. A group of 4 bits is called as ?
Answer: Nibble


9. Where is first Techno park in India situated ?
Answer: Trivandrum (Kerala)


10. India's first private Internet Service Provider ?
Answer: Satyam Infoway Ltd


11. Who wrote the autobiography  'Passage from Life of a Philosopher' ?
Answer: Charles Babbage


Did you know from Which country Indian Constitution Borrowed Amendment ?

1 comment:

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted