Custom Search

Company Corporation gk questions solved

Answers of today's (08/06/2013) company corporation exam


Gk section answer key of company corporation exam
some of the questions which we discussed earlier are linked to the respective pages


1. Decibel is a unit of ?
Answer: Sound


2. Which of the following is used as rear view mirrors in vehicles ?
Answer: Convex mirror


3. Which of the following is not an ore of iron ?

a) Iron pyrites  b) Magnetite  c) Hematite  d) Magnesite
Answer: d) Magnesite


4. Which one of the following is known as the 'king of metal' ?

a) Iron  b) Gold  c) Platinum  d) Cobalt
Answer:


5. Which is the alkaloid that contains in cola drinks ?
Answer: Caffeine


6. Which alloy is used for the production of the body of aeroplanes ?
Answer: Duralumine


7. The compounds which are used to give colour to glasses and oil paintings ?
Answer: Transition metals


8. Name the person who invented lightning conductor ?
Answer: Benjamin Franklin


9. What is the voltage at which house hold AC (Alternating Current) equipments work ?
a) 220 v   b) 230 v    c) 400v   d) 110v

Answer: 230 v


10. Which of the following is a device that employs the principle of Mutual Induction ?

 a) Electric motor    b) Microphone   c) Transformer    d) Electronic choke
Answer: Transformer


11. Dengue fever is caused by ?
Answer: IGM Dengue Virus


12.  The work of famous poet 'AKKITHAM' which got VAYALAR award in 2012 ?
Answer: Anthimahakalam


13. Which is the highest national Environment award ?
Answer: Vriksha Mithra award


14. Who is the second Indian who is appointed as head of ICC Cricket Committee ?
Answer: Anil Kumble  (First > Sunil Gasvaskar)


15. Who got Nobel Prize for literature in 2012 ?
Answer: Mo yan


16. The programme launched by Kerala state Government to protect women and children from sexual abuse and sexual harassment ?
Answer: Nirbhaya


17. The present chief Justice of India ?
Answer:  P. Sathasivam


18. The new name of Big Ben Tower ?
answer: Elizabeth Tower


19. The 14th Vice President of India ?
answer: Hameed Ansari


20. Which was the statistical model used for India's second five year plan for attaining economic development?
answer: Mahalanobis Model


21. The Securities Exchange Board of India (SEBI) was established on ?
answer: 1992 April 12


22. Who was the first women Director General of Police in India?
answer:  Kanchan Chauduri


23. No child below the age of 14 can employed as per the Indian Constitution ?
answer:  Article 24


24. Who wrote the book 'Development as Freedom' ?
answer: Amartya Sen


25. The sex-ratio of Kerala (Females per 1000 Males) according to the Census of 2011 ?
answer: 1084


26. Untouchability is abolished under ?
Answer:  Article 17


27. Article 21 A deals with?
answer:  Right to Education



Did you know what is the theme of 2013 World Environment Day ?

No comments:

Post a Comment

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study