Current affairs questions online 2013

Current affairs Gk Questions from Online GK


Retrieving gk questions from online gk box is very difficult, so we are posting some selected important gk questions from the Gk box. These gk questions are shared by our Online visitors.

Current affairs aug 2013  updates

A. Who is the new foreign secretary of India ?

         Answer: Sujatha singh from 1st aug 2013

B. Newly appointed cj for delhi high court?
Justice Ramana

c. new chairman and managing director of Oil and Natural Gas Corp (ONGC)?
answer: dinesh k sharraf.

1. Who became the first player to win four successive ballon d'or awards ?
Answer: Lionel Messi


2. Who is the pm of Egypt ?
answer: *******

3. Who wrote the book What Young India Wants ?
Answer: Chetan Bhagat


4. Who is the United States Secretary of State ?
Answer: John Kerry


5. Who is appointed as Chinese ambassador to India ?
answer:  Wei Wei 


6. Who is the prime minister of Bangladesh ?
Answer: Sheikh Hasina


7.  Who is the miss earth 2012 ?
Answer: Tereza Fajksová


8. 2013 BRICS summit will be held at which place ?
Answer: Durban (South Africa)


9. Who is the present president of North korea ?
Answer: Kim Il-sung


10. What is the code name given to secret operation carried out by the special cell to unearth the IPL spot fixing racket ?
Answer: Operation U-Turn


11. What is the code name given to Ajmal Kasab's execution ?
Answer: Operation X


12. Who is the first  foreign national to hanged in India ?
Answer: Ajmal Kasab


13. What is the code name given to Afzal Guru's execution?
Answer: Operation Three Star


* 14. Who won 2013 Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award ?
answer: Amjad Ali Khan


* 15. Who won 2013 Lokmanya Tilak award ?
Answer: E Sreedharan

Who is known as Metro Man of India ?
ans: E Sreedharan


* 16. Who is the new foreign secretary of India ?
Answer: Sujatha Singh


* 17. Which country gave one year asylum to Edward Snowden, American intelligence leaker ?
  answer: Russia


* 18. Who is the new president of Iran ?
answer: Hassan Rouhani

For more 2013 current affairs quiz questions visit http://importantquestionsabout.blogspot.in/2013/01/current-affairs-latest-gk-questions-2013.html


Did you know which day is declared as Malala Day by UN ?


8 comments :

  1. latest Current Affairs 2013


    The finals of the 2014 Thomas cup and Uber cup will be held at ?

    Answer: Delhi

    ReplyDelete
  2. Current affairs online gkJune 7, 2013 at 10:01 PM

    Which 2 diseases have been identified as top killers around the world by UNICEF ?

    Answer: Pneumonia and Diarrhea

    ReplyDelete
  3. Which day is designated as World Toilet Day by UN recently ?

    Answer :- November 19

    ReplyDelete
  4. Which country signed new constitution into law on 22nd May 2013 ?

    ans: Zimbabwe

    ReplyDelete
  5. More 2013 current affairs questions
    sultan johor cup is related to which sports item?
    Answer: hockey

    Which country won 2013 sultan johor cup?
    Answer : India(beat Malaysia)

    ReplyDelete
  6. More 2013 current affairs questions
    sultan johor cup is related to which sports item?
    Answer: hockey

    Which country won 2013 sultan johor cup?
    Answer : India(beat Malaysia)

    ReplyDelete
  7. what is the fullform of "opcw " which got 2013 nobel prize for peace?
    Answer :Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted