General knowledge questions for bank exams 2013


Important General knowledge questions about State Bank Of India 

Previously asked gk questions about SBI for IBPS and Bank clerk exams


1. Which is the Biggest public bank in India ?
Answer: SBI


2. What was the old name of State Bank Of India ?
Answer:  Imperial Bank of India


3. Which bank has the most branches in India ?
Answer: SBI


4. Which Committee recommended the formation of State Bank of India ?
Answer: Gorwala committee


5. Where is the headquarters of SBI ?
Answer:  Mumbai


6. Which is the biggest commercial bank in India ?
Answer:  State Bank of India


7. Who is the present Chairman of SBI ?
Answer: Pratip Chaudhuri


Did you know which is the first Indian bank to Introduce internet banking ?

9 comments :

  1. it helped me very much
    thank u

    ReplyDelete
  2. Expected bank exam questions.
    What is the full form for RTGS and NEFT

    ReplyDelete
    Replies
    1. RTGS....REAL TIME GROSS SATTELMENT..

      NEFT.... NETIONAL ELECTRONIC FUND TRANSFER

      Delete
  3. sir... i have expected approx. 150-160 marks in RRB clerical exam, am from Punjab... is there any chance for my call letter..????

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah surely u hv chance depending upon total number of vacancies thr.

      Delete
  4. thanks for these questions related to bank.

    ReplyDelete
  5. Managing Director of the International Monetary Fund?
    Answer: Christine Lagarde

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks
      I Want Some More Information . Plz Send Me A mail .

      Delete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted