General knowledge Questions and Answers 2012


Famous Personality
: Freedom Fighter >
Netaji Subhash Chandra Bose


If you review any previous competitive exam's questions you can find, about five to ten important questions about famous personalities. So we are entering some important questions about Subhash Chandra Bose.


1. Who is the Indian freedom fighter known as Netaji ?
Answer: Subhash Chandra Bose

2. When did Subhas Chandra Bose Born ?
Answer: 1897

3. When did Subhash Chandra Bose first elected as president of Congress ?
Answer: 1938 (Haripura congress section)

4. When did Subhas Chandra Bose secondly elected as president of Congress ?
Answer: 1939 (by later he left the congress in the same year)

5. Who is the founder of Forward Block party ?
Answer: Subhash Chandra Bose

6. When did forward Block Party Founded ?
Answer: 1939 (in the same year he left the congress)

7. Who gave the slogan Jai hind to the nation ?
Answer: Netaji Subhash Chandra Bose

8. Who gave the slogan Dilli Chalo to the nation ?
Answer: Netaji Subhash Chandra Bose

9. Whose lines are these "Give me blood, I will give you freedom" ?
Answer: Netaji Subhash Chandra Bose
10. Who is known as patriots of patriots ?
Answer: Subhas Chandra Bose

11. Who called Subhash Chandra Bose as "patriots of patriots" ?
Answer: Gandhiji

12. Who is known as Desh nayk ?
Answer: Subhas Chandra Bose

13. Who called Subhash Chandra Bose as "Desh nayak " ?
Answer: Rabindra Nath Tagore

14. Who is the political guru of Subhash Chandra Bose ?
Answer: Chita Ranjan Das

15. When did Netaji Subhash Chandra Bose was posthumously decorated with the Bharat Ratna ?
Answer: 1992

16. Which commission was Inquired the mysterious disappearance of Netaji Subhash Chandra Bose ?Answer: Mukherjee Commission

2 comments :

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted