Custom Search

Important questions about Khilji Dynasty

Important Facts about Khilji Dynasty

1. Who founded the Khilji Dynasty ?
Answer: Jalaludin Khilji (Malik Firoz)


2. When did Khilji Dynasty founded ?
Answer: AD 1290


3. What is the Original name of Alauddin Khilji ?
Answer: Ali Gurshap


4. Who was the First Muslim ruler to attack South India ?
Answer: Alauddin Khilji


5. Who built 'Siri Fort' in Delhi ?
Answer: Alauddin Khilji


6. Who took the title 'Sikandar-i-Saini' or 'Second Alexander' ?
Answer: Alauddin Khilji


7. Who was the Court poet of Alauddin Khilji ?
Answer: Amir Khusru

8. Who is known as "Parrot of India" ?
Answer: Amir Khusru


9. Who was the prime minister and commander in chief of Alauddin Khilji ?
Answer: Malik Kafur

10. Where was the capital of Khilji Dynasty ?
Answer: Delhi


11. Who was the last ruler of Khilji Dynasty ?
Answer: Mubarak Shah Khilji


Did you know where is Sunderbans National Park situated ?
Visit for more

3 comments:

  1. Who is known as father of urdu literature?

    Answer: amir khusru

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. yes you are right corrected the error

      Delete

feel free to comment

Instead of "thanks" post a useful question that you know well, all of us will consider it as your thanks

Please read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study