Geographical Surnames in World (Sobriquets)


Popular Names of Countries are important gk questions in all competitive exams, some African countries and their Popular names are given below.


Africa nick names




Nick names And Places in Africa
 
1. Which Place is Known as ' The City that Never Sleeps ' ?
Answer: Cairo


#2.  Which Place is Known as ' Pawn of the Horn of Africa ' ?
Answer: Djibouti


#3.  Which Place is Known as ' Horn of Africa ' ?
Answer: Somalia


4. Which Place is Known as ' Land of The Blacks ' ?
Answer: Sudan


5. Which Place is Known as ' Land of Honest Men ' ?
Answer: Burkina Faso


#6. Which Place is Known as ' Africa in Miniature ' ?
Answer: Cameroon


#7.  Which Place is Known as ' Hinge of Africa ' ?
Answer: Cameroon


8. Which Place is Known as ' Land of Thousand Hills ' ?
Answer: Rwanda


9. Which Place is Known as ' Gift of the Nile ' ?
Answer: Egypt


#10.  Which Place is Known as ' Dead Heart of Africa ' ?
Answer: Chad


# 11. Which Place is Known as ' Heart of Africa ' ?
Answer: Burundi


12. Which Place is Known as ' Concentration Camp of Africa ' ?
Answer: Equatorial Guinea

 
13. Which Place is Known as ' Perfumed Islands ' ?
Answer: Comoros


#14.  Which Place is Known as ' The Star and Key of the Indian Ocean ' ?
Answer: Mauritius


# 15. Which Place is Known as ' Mini India Of Africa ' ?
Answer: Mauritius


16. Which Place is Known as ' Eighth Continent' ?
Answer: Madagascar


17. Which Place is Known as ' Rainbow Nation ' ?
Answer: South Africa



* Nick names of Various places in the World



18. Which Country is know as the 'Cockpit of Europe' ?
Answer: Belgium


19. Which Country is know as the  'Sick man of Europe' ?
Answer: Turkey
 

20. Which Country is know as the 'Play ground of Europe' ?
Answer: Switzerland


21. Which Country is know as the 'Saw mill of Europe' ?
Answer: Swedan


22. Which Country is know as the 'Gateway to Europe' ?
Answer: Rotterdam


23. Which Country is know as the 'Mother in Law of Europe' ?
Answer: Denmark


24. Which Country is know as the 'Power keg of Europe' ?
Answer: Balkan


25. Which place has the nick name 'Emerald Island' ?Answer: Ireland


* 26.Which place is known as Island of Pearls ?
Answer: Baharin


* 27. What is known as Roof of the world ?
Answer: Pamir Plateau


* 28. Which country is known as Land of thunder dragon ?
Answer: Bhutan


* 29. Which place is known as Detroit of Japan ?
Answer: Nagoya


* 30. Which place is known as Singapore of future ?
Answer: Penang Island


* 31. Which country is known as Holy land ?
Answer: Palestine


* 32. Which country is known as Sick man of Asia ?
Answer: Philippines


* 33. Which country is known as Land of Golden Pagoda ?
Answer: Myanmar

 * newly updated
# Confusing Questions

Did you know which place is known as  land of canals and hat ?
Did you which Indian place is known as Lake City ?


2 comments:

  1. i got full marks in my gk exam after studying it is contains all knowledge of the world

    ReplyDelete

feel free to comment

Pls read our Comment Policy about backlinks
or it will be deleted